Inspectora de trabajo en su puesto tendiendo la mano Ministerio de Empleo y Seguridad SocialInspecció de Treball i Seguretat Social Linea inferior de la cabecera

Contenido

Saltar Contenidos

Benvingut al Web de la Inspecció de Treball i S.S.

  Destaquem:

Contenidos destacados

 Consulta toda la información sobre los procesos selectivos de ingreso en los Cuerpos de Inspección...    Acceso a información: BUZÓN DE FRAUDE LABORAL    Ver video Campaña - ITSS -Nueva Ley ordenadora-  
(fer clic sobre cadascuna de les imatges)

Contenidos destacadosCom denunciar?       Accés formularis       On estem?

Contenidos destacadosTreballa amb nosaltres > Convocatòries

22/06/2017  -  Tribunal qualificador

Subinspectores 2016El Tribunal qualificador de les oposicions per a l'accés al cos de Sotsinspectors Laborals - Escala d'Ocupació i Seguretat Social -, convocades per Ordre ESS/1458/2016, de 7 de setembre (BOE de 13 de setembre de 2016); fa pública, després de la sessió d'obertura de pliques, laIcono PDFRelación de opositores que han superat el tercer exercici amb indicació de la nota obtinguda, per torn lliure i per promoció interna.NOTÍCIA D'INTERES EN PREMSA
Actuacions de la ITSS contra el frau en el treball nocturn i festius

20/06/2017  -  Diario Expansion

itssLa Inspecció de Treball i Seguretat Social ha triplicat les actuacions que es desenvolupen durant els caps de setmana, els dies festius o a la nit. Així, des de 2008 a 2011, els inspectors i sotsinspectors van fer 61.528 visites i, des de 2012 a 2016, 172.392.

Aquesta evolució suposa un creixement del 180% segons la informació que ha traslladat el Sotssecretari del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social al Congrés dels Diputats.

Icono pdf- Ver noticia completa -                                                        
Icono pdf- Ver Editorial -TREBALLA AMB NOSALTRES > CONVOCATÒRIES

20/06/2017  -  Tribunal qualificador

Oposiciones_2016El Tribunal calificador del proceso selectivo para el ingreso en el Cuerpo Superior de Inspectores de Trabajo y S.S., convocado por orden ESS 1460/2016 (BOE 13-9-2017), ha hecho pública la Icono pdfRelación de aprobados en el tercer exercici (Lliure i Promoció Interna).

Al seu torn es publica la Icono pdfConvocatoria per a la realització del quart exercici, que tindrà lloc el pròxim dia 23 de Juny de 2017 a les 09:00h en l'Escola de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, Av. de Rafael Alberti numere 18, Madrid-Ver localización-Documents d'interès

19/06/2017  -  BOE

El Butlletí Oficial de l'Estat del passat dia 17 de Juny, ha publicat el següent Conveni de Col·laboració:

Destacado...

Icono pdfConvenio de colaboración amb la COMUNITAT AUTONOMA D'ILLES BALEARS, per a la lluita contra el frau en matèria de treball no declarat, ocupació irregular, frau a la Seguretat Social i Formació Professional per a l'Ocupació. (BOE 17-6-2017)

Altres Convenis recents:

Icono pdfConvenio de colaboración amb la COMUNITAT AUTÒNOMA DE CANÀRIES, per a instrumentar la cooperació entre ambdues administracions públiques per al millor desenvolupament del servei públic encomanat a la Inspecció de Treball i Seguretat Social (BOE 13-5-2017)
Icono pdfConvenio de colaboración amb la COMUNITAT AUTÒNOMA D'EXTREMADURA, per a instrumentar la cooperació entre ambdues administracions públiques per al millor desenvolupament del servei públic encomanat a la Inspecció de Treball i Seguretat Social (BOE 3-4-2017)
Icono pdfConvenio de colaboración amb la COMUNITAT AUTÒNOMA DE GALÍCIA, per al desenvolupament efectiu de la cooperació per a la consecució de les finalitats públiques assignades a la Inspecció de Treball i Seguretat Social (BOE 30-3-2017)
Icono pdfConvenio de colaboración amb la COMUNITAT AUTÒNOMA DE CASTELLA I LLEÓ, per al desenvolupament efectiu de la cooperació per a la consecució de les finalitats públiques assignades a la Inspecció de Treball i Seguretat Social (BOE 30-3-2017)Nomenaments ITSS

02/06/2017  -  DGITSS

Irene Marín Luengo - Inspectora de Trabajo y S.S.Per a coneixement general s'informa, del nomenament d'Irene Marín Luengo (Inspectora de Treball i S. S.), com a Sotsdirectora General per a la coordinació en matèria de Relacions Laborals, Prevenció de Riscos Laborals i Mesures d'Igualtat de la Direcció general de la ITSS.

-Ver imagen ampliada-

La citada Inspectora va ingressar en el Cos d'Inspectors de Treball i S. S. l'any 2004, exercint com a tal en la Inspecció Provincial de la Corunya fins a l'any 2008.

Posteriorment va exercir funcions en la Direcció general de la ITSS, adscrita a la unitat d'Inspecció d'Inspeccions (2008-2009), com a Consellera tècnica en l'Escola de la Inspecció de Treball i Seguretat Social (2009-2014), com a Directora General de Treball d'Extremadura (2014-2015) i actualment exercia funcions de coordinadora en la unitat d'Una altra Àrees (2015-2017).Document d'interès
Presentació: Caracterització dels accidents de treball mortals (Estudie any 2016)

24/05/2017  -  DGITSS

Jornada Técnica (17-5-2017)En el si dels acords d'intercanvi d'informació i cooperació entre les autoritats espanyoles i portugueses, es va acordar l'engegada d'una Campanya Ibèrica Prevenció d'Accidents de Treball en la qual participen la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS), l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball (INSHT) i l'Autoridade per a as Condiçõés do Trabalho (ACT) de Portugal.

En el marc d'aquesta campanya, el passat dia 17 es va celebrar una "Jornada tècnica sobre sinistralitat laboral. Recerca i prevenció d'accidents de treball. Línies d'actuació i propostes de millora".

Per a coneixement general, s'adjunta un dels documents que va ser presentat en aquesta Jornada per part d'Ángel Luís Sánchez Iglesias (Inspector de Treball i S. S. destinat en la Direcció general de la ITSS) en una taula que va moderar el titular de la Sotsdirecció per a la coordinació en matèria de Relacions Laborals, Prevenció de Riscos Laborals i Mesures d'Igualtat (Rafael García Matos):
 

 Descarga Caracterización de los accidentes de trabajo mortales (Estudio año 2016)Notícia d'interès

16/05/2017  -  MEySS - DGITSS

El passat dia 11 de maig, va tenir lloc en la seu central del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social la cerimònia de presa de possessió dels següents alts càrrecs del departament:

Gabriel Álvarez del Egido - Dtor. General ITSS (Toma de posesión 11-5-2017(Ver fotografía ampliada)

Destacado... Gabriel Álvarez del Egido – Director General de la Inspección de Trabajo y Seguridad Social

Destacado... Miguel Ángel García Díaz – Director General de Ordenación de la Seguridad Social

Destacado... Ildefonso de la Campa Montenegro – Director General de Migraciones

Destacado... Julio Ángel Martínez Meroño – Director General del Servicio Público de Empleo Estatal

Destacado... Paula María Roch Heredia – Directora General del Instituto Nacional de la Seguridad Social.

A la cerimònia van assistir nombrosos familiars dels nous alts càrrecs; l'acte va ser presidit per la Ministra d'Ocupació i S. S., Fátima Báñez, acompanyada per Tomás Burgos, Secretari d'Estat de S. S., Juan Pablo Risc, Secretari d'Estat d'Ocupació, Pedro Llorente, Sotssecretari del departament i per Marina del Corral, Secretària d'Immigració i Emigració.Sala de comunicacions > Notícies

10/05/2017  -  DGITSS

Reunion hispano-lusa de Inspecciones de Trabajo - Madrid 9 y 10 de mayoEn el marc de l'Acord d'intercanvi d'informació i cooperació entre les Inspeccions de Treball d'Espanya i de Portugal (Autoridade per a as Condiçõés do Trabalho, ACT) de 3 d'octubre de 2003, ha tingut lloc a Madrid els dies 9 i 10 de maig de 2017 la XII Reunió de la seua Comissió Mixta de Seguiment.

La trobada entre ambdues inspeccions de treball es va iniciar amb la recepció oficial de la delegació portuguesa per part del Sr. Sotssecretari d'Ocupació i Seguretat Social, D. Pedro Llorente Cachorro.

Ver fotografía ampliadaNotícia destacada

11/05/2017  -  DT. ITSS - Cataluña

Reconocimiento a la ITSS - Barcelona

-Ver fotografía ampliada (Olesa de Montserrat - 24 de abril - Mañana-

Des de la Direcció territorial de la Inspecció de Treball i S. S. a Catalunya, s'informa que com a fruit de la col·laboració entre la ITSS i els Cossos i Forces de Seguretat de les diferents administracions, la Inspecció Provincial de Barcelona (i en concret el seu equip d'Economia Irregular), en data 24 d'abril i amb motiu de la celebració del "Dia de les Esquadres", van rebre felicitacions per la seua implicació i eficaç col·laboració en el treball d'inspecció amb tots els Mossos dŽEsquadra. sent reconeguda la seua labor amb una placa i un diploma.Escola ITSS

09/05/2017  -  DGITSS

Laura Vela Callejo - Inspectora de Trabajo y S.S. - Nueva Directora de la Escuela ITSSPer a coneixement de tot el col·lectiu, la Direcció general de la ITSS informa del nomenament (en adscripció provisional) com a nova Directora de l'Escola de la Inspecció de Treball i S. S., de Laura Vela Callejo.

-Ver fotografía ampliada-

La mateixa pertany al Cos d'Inspectors de Treball i S. S. des de l'any 1985, data en la qual va ser destinada a IPTSS de La Rioja; posteriorment va estar en la IPTSS de Tarragona així com a Guadalajara com a Directora Provincial del Ministeri.

Al llarg de la seua carrera professional ha prestat serveis en la Unió Europea com a Consellera Tècnica i fins al present nomenament estava integrada en la plantilla de la Inspecció Provincial de Treball i S. S. de Madrid com a Cap d'Equip.Relacions Internacionals

10/04/2017  -  DGITSS - SG Rel. Instit. y Asist. Tecn.

20170410_cv_peqEn el marc del programa APIA (Suport a Polítiques inclusives a Àfrica subsahariana), gestionat per la Fundació Internacional i per a Iberoamèrica d'Administració i Polítiques Públiques (FIIAPP), amb el finançament de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), ha tingut lloc a Madrid durant els dies 27 a 31 de març de 2017, la visita d'una delegació de la Inspecció General de Treball (IGT) de Cap Verd.

La visita s'enquadra dins del programa de cooperación Apoyo Institucional a la Inspecção Geral do Trabalho (IGT) de Cap Verd a desenvolupar durant l'any 2017
 Notícia d'interès
Publicat el Reial decret que regula el sistema de reducció de quotes per contingències professionals a empreses amb baixa sinistralitat

24/03/2017  -  BOE

Siniestralidad laboralSiniestralidad laboralEl Butlletí Oficial de l'Estat d'avui divendres dia 24, ha publicat el  Icono pdfReal Decreto 231/2017, de 10 de març, pel qual es regula l'establiment d'un sistema de reducció de les cotitzacions per contingències professionals a les empreses que hagen disminuït de manera considerable la sinistralitat laboral.

El present Reial decret entrarà en vigor l'endemà al de la seua publicació en el BOE, amb efectes d'1 de gener de 2017.

Amb aquest Reial decret es dóna compliment a la Llei 35/2014 del 26 de desembre per la qual es va modificar la Llei General de la Seguretat Social en relació amb el règim jurídic de les actualment denominades Mútues col·laboradores amb la Seguretat Social.

La nova redacció substitueix al vigent Reial decret 404/2010, de 31 de març: (Ver noticia completa - Gabinete Prensa MEySS)Noticia de interés

23/02/2017  -  MEySS - DGITSS

Acto de entrega de Diplomas a la LIX Promoción de Inspectores de Trabajo y S.S. (Sede central MEySS 23-2-2017)

Ver imagen Ver fotografía 1 - Ver imagen Ver fotografía 2

Hoy jueves día 23 de febrero, ha tenido lugar en la sede central del Ministerio de Empleo y Seguridad Social el acto de entrega de diplomas a la LIX Promoción de Inspectores/as de Trabajo y Seguridad Social.

Se trata de 19 nuevos/as (2 hombres y 17 mujeres) Inspectores/as de Trabajo y S.S. -3 por el sistema de acceso de promoción interna y 16 por el sistema de acceso libre- pertenecientes a la convocatoria del año 2014 (Orden ESS 1567/2014 -BOE del 3-9-2014).

Al acto asistieron D. Juan Pablo Riesgo, Secretario de Estado de Empleo, D. Pedro Llorente, Subsecretario de Empleo y S.S., D. Gabriel Álvarez del Egido, Director General de la ITSS, así como D. Pablo Hernández, Secretario General Técnico, además de gran cantidad de familiares de los/las nuevos/as Inspectores/as.

Icono ExplorerVer galería gráfica - Gabinete de Prensa MeySSSala de comunicacions > Notícia

03/02/2017  -  DGITSS

Firma de Convenio - Gobierno Central y Gobierno Vasco
(Ver fotografía ampliada)

Firma Convenio Gobierno Central - Generalitat de Catalunya
(Ver fotografía ampliada)

El dilluns 23 de gener la Ministra d'Ocupació i Seguretat Social Donya Fátima Báñez García, va signar el Conveni de creació de la Comissió Interadministrativa del Sistema d'Inspecció de Treball i Seguretat Social amb la Consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Donya Dolors Bassa i Coll, i la Consellera de Treball i Justícia del Govern Basc, Donya María Jesús Carmen San José López.

Açò suposa un pas més en el desenvolupament del nou model de Sistema d'Inspecció establit en la Llei Ordenadora de 2015, venint a regular un òrgan la missió del qual és garantir la cooperació institucional del Sistema d'Inspecció entre l'Administració General de l'Estat i les Comunitats Autònomes que han assumit el traspàs de funcions i serveis en matèria de funció pública inspectora

Ver publicación en BOE:
Icono pdfConvenio de creación de la Comisión Interadministrativa del sistema ITSS (BOE 16-2-2017)NUEVOS VIDEOS DE ACCIDENTES DE TRABAJO

Enlace a video "Incendio en polideportivo"         Nuevos videos      Enlace a video "Vuelco de tractor"

(Ver apartado con todos los videos incluidos)Normativa i Documentació

Imagen apartado "Convenios de Cooperación Internacional"Des de la Subdirecció General de Relacions Institucionals i Assistència Tècnica es comunica la inclusió en l'apartat d'Atenció al Ciutadà> Normativa i Documentació, de Una Nova section Sota el títol de Convenis de Cooperació Internacional, Dins el Com es troben els Convenis de Cooperació de la inspecció de Treball i Seguretat Social amb les Inspeccions de Portugal, França, Polònia i Romania.Lluita contra el frau laboral

Colabora con la ITSS contra el fraude laboralEs por todos conocido que el trabajo no declarado, el empleo irregular y el fraude a la Seguridad Social constituyen una de las mayores amenazas al estado del bienestar, al conculcar los derechos de los trabajadores que en un contexto de crisis económica son más vulnerables, y afectan a la competitividad de las empresas por la competencia desleal que genera para la mayoría de las empresas cumplidoras.

La Inspecció de Treball i S. S. en l'exercici de les seves funcions, planifica les seves actuacions amb l'objectiu d'aconseguir el compliment de la normativa laboral i evitar en tant que sigui possible les irregularitats laborals.

Buzón de lucha contra el fraude laboralNo obstant això per a una millor identificació de les mateixes, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, a través de la Direcció general de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, posa a la disposició de tots els ciutadans un "BÚSTIA DE LLUITA CONTRA EL FRAU LABORAL" on tot aquell coneixedor d'algun incompliment de la normativa ja sigui laboral, de Seguretat Social o de Prevenció de Riscos, pot posar-ho en coneixement de la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS), emplenant el formulari creat a aquest efecte.Informació d'interès
Programa sobre Administració i Inspecció del Treball - Organització Internacional del Treball

Organización Internacional del TrabajoEn el curs dels últims anys l'administració i la Inspecció del Treball han vingut generant un interès creixent tant a escala nacional com internacional. Això part de la consciència que han pres els governs que en un món globalitzat l'administració del treball es va transformar en un actor clau en l'elaboració i implementació de les polítiques econòmiques i socials.

El Icono Explorer - Enlace InternetPrograma sobre Administració i Inspecció del Treball (LAB / ADMIN) té com a objectiu ajudar als responsables de l'OIT en la promoció del treball decent a través de l'enfortiment del mecanisme d'administració del treball, inclosa la Inspecció del Treball, i fer-los més eficaços (Veure enllaços i recursos d'interès - OIT).

Icono Explorer - Enlace InternetGuia de recursos sobre la Inspecció del Treball
Icono Explorer - Enlace InternetPerfils Nacionals d'Inspecció del Treball
Icono Explorer - Enlace InternetDiagnòstics de país sobre la situació de la Inspecció del Treball
Icono Explorer - Enlace InternetInspecció del Treball a la Xina: "L'Administració en Xarxes Bessones"
Icono Explorer - Enlace InternetSancions de la Inspecció del Treball: Legislació i pràctica dels sistemes nacionals d'ITNotícia destacada

Fátima Bañez - Ministra de Empleo y S.S."La lluita contra el frau laboral ha estat sempre una prioritat per als governs, i més encara en l'actual context de difícil conjuntura econòmica. La normativa laboral espanyola ha perseguit, abans i ara, les ofertes laborals irregulars i els comportaments fraudulents.

Les reformes legislatives contra l'ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social aprovades pel Parlament l'any passat han endurit l'exercici de tals pràctiques, que poden arribar a ser constitutives de delicte. Davant una situació que menyscaba els drets dels treballadors, provoca la competència deslleial cap a la gran majoria d'empresaris que compleixen amb normalitat la legislació laboral i de Seguretat Social i posa en risc la sostenibilitat del Sistema de Pensions, cal actuar amb la major contundència" (.../...). Veure text complet a "Veure més"Utilitat > Seguretat social
Web de la Seguretat Social: Enllaci a "Preguntes freqüents"

logoSeguridadSocial Per considerar-ho d'interès, a continuació s'ofereix un enllaç al WEB de la Seguretat Social, en concret a un bloc de respostes a aquelles consultes més freqüents referides a les competències d'aquest Organisme, que estan classificades en diferents seccions per facilitar la seva cerca.

- Enllaç extern: Web de la Seguretat Social - Preguntes FreqüentsAviso - Traducció

Aviso... En la traducció dels continguts
d'aquesta Web, s'ha utilitzat
un traductor automàtic


Collabora amb la Inspecció...

Buzón de Fraude Laboral


ESCOLA ITSS

Apartado "Videos accidentes de trabajo"

escuela destacado 


Informació i Atenció Administrativa - MEYSS

Información y atención administrativa - MEYSS


Serveis al ciutadà

Portal de la Transparencia (Ministerio de la Presidencia)

  Información Administraciones:
Enlace a Punto de acceso general 

Acceso electrónico serv. públicos:
    Enlace a Acceso electrónico ciudadanos


Enllaç d'interès - Igualtat

Assessorament per a Planes
d'Igualtat - Ministeri de
Sanitat, Serveis Socials
i Igualtat

Igualdad - Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad

Icono pdfBoletín Igualdad
Red de empresas con Distintivo
“Igualdad en la Empresa” (Red DIE) (9-6-2017)
Destacado...

MONOGRAFÍAS - IGUALDAD


Portals SEGURETAT I SALUT LABORAL - INSHT

Accede a los portales temáticos INSHT


CONVENIS COL·LECTIUS

Búsqueda Convenios Colectivos - MEySS


Programa d'interès

Logotipo PREVEA


Queixes i Suggeriments MEySS

Adjudica- Veure Informació

- Formulari Queixes