Inspectora de trabajo en su puesto tendiendo la mano Ministerio de Empleo y Seguridad SocialInspecció de Treball i Seguretat Socia Linea inferior de la cabecera

Contenido

Saltar Contenidos

Benvingut al Web de la Inspecció de Treball i S.S.

  Destaquem:

Contenidos destacados

 Consulta toda la información sobre los procesos selectivos de ingreso en los Cuerpos de Inspección...    Acceso a información: BUZÓN DE FRAUDE LABORAL    Ver video Campaña - ITSS -Nueva Ley ordenadora-  
(fer clic sobre cadascuna de les imatges)

Contenidos destacadosCom denunciar?       Accés formularis       On estem?

Contenidos destacadosNotícia d'interès
Signat el tercer Conveni en matèria d'inspecció entre el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Govern de Canàries

14/09/2017  -  MEySS - DGITSS

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez i el president del Govern de Canàries, Fernando Clavijo van signar dilluns passat dia 11 a Madrid, tres convenis de col·laboració per a avançar en l'empleabilidad i l'ocupació a Canàries.

Pel que fa a la Inspecció de Treball, es va signar el tercer conveni de col·laboració que continua amb la línia de la labor conjunta que es va iniciar en 2014 %o2013i va tenir la seua continuació en 2016-, en el camp de la lluita contra l'economia submergida i l'ocupació irregular, així com en matèria de formació professional.

Amb aquest nou conveni es reforça la plantilla de la Inspecció de Treball amb 32 nous inspectors i sotsinspectors en el període de major activitat econòmica de les illes. -Ver noticia completa (Gabinete de prensa - MEySS-Document d'interès
VIDEOS de la Jornada Tècnica sobre sinistralitat laboral (INSSBT 17 de maig)

27/07/2017  -  DGITSS

Jornada Técnica (17-5-2017)En el si dels acords d'intercanvi d'informació i cooperació entre les autoritats espanyoles i portugueses, es va acordar l'engegada d'una Campanya Ibèrica Prevenció d'Accidents de Treball en la qual participen la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS), l'Institut Nacional de Seguretat, Salut i Benestar en el Treball (INSSBT) i l'Autoridade per a as Condiçõés do Trabalho (ACT) de Portugal.

En el marc d'aquesta campanya, el passat dia 17 de maig es va celebrar una "Jornada tècnica sobre sinistralitat laboral. Recerca i prevenció d'accidents de treball. Línies d'actuació i propostes de millora".

Per a coneixement de tot el col·lectiu de la ITSS s'adjunta un dels documents que va ser presentat en aquesta Jornada per part d'Ángel Luís Sánchez Iglesias (Inspector de Treball i S. S. destinat en la Direcció general de la ITSS) en una taula que va moderar el titular de la Sotsdirecció per a la coordinació en matèria de Relacions Laborals, Prevenció de Riscos Laborals i Mesures d'Igualtat (Rafael García Matos), a més de l'accés a tots els videos de la jornada (enllaç extern):

Descarga Caracterización de los accidentes de trabajo mortales (Estudio año 2016)

Ver video ENLACE A VIDEOS DE LA JORNADACossos d'Inspecció

El Consell de Ministres del passat divendres dia 7 va aprovar el Icono pdfReal Decreto 702/2017 (BOE 8-7-2017), corresponent a l'Oferta d'Ocupació Pública per a l'any 2017, així com el Icono pdfReal Decreto-ley 13/2017 (BOE 8-7-2017) amb una Oferta d'Ocupació Pública extraordinària i addicional per al reforç de la lluita contra el frau fiscal, en la Seguretat Social, en l'àmbit laboral i del control de la despesa. Remetem als documents adjunts per a una informació més completa.

En relació amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social les places aprovades són:

AÑO 2017 - (180 places)

Destacado... Cos Superior d'Inspectors de Treball i S. S. - 45 places (Torn lliure) 10 (promoció interna)
Destacado... Sotsinspectors Laborals (Escala Ocupació i S. S.) - 55 places (Torn lliure) 10 (promoció interna)
Destacado... Sotsinspectors Laborals (Escala Segur. i Salut Laboral) - 60 places (Torn lliure)

AÑO 2018 - (160 places)

Destacado... Cos Superior d'Inspectors de Treball i S. S. - 45 places (Torn lliure)
Destacado... Sotsinspectors Laborals (Escala Ocupació i S. S.) - 55 places (Torn lliure)
Destacado... Sotsinspectors Laborals (Escala Segur. i Salut Laboral) - 60 places (Torn lliure)Normativa d'interès
Publicat el Reial decret 694/2017 en desenvolupament de la Llei 30/2015 del Sistema de Formació Professional per a l'Ocupació en l'àmbit laboral

05/07/2017  -  BOE

Boletín Oficial del EstadoEl Butlletí Oficial de l'Estat d'avui dimecres dia 5, ha publicat elIcono pdfReal Decreto 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el Sistema de Formació Professional per a l'Ocupació en l'àmbit laboral.

El present reial decret té per objecte la regulació de les iniciatives i programes de formació professional per a l'ocupació, els requisits i límits de les accions formatives, els seus destinataris i la forma d'acreditació de les competències adquirides pels treballadors, així com els instruments del sistema integrat d'informació i el règim de funcionament del sistema de formació professional per a l'ocupació.

Nota: L'article 18.3 i 4 cita a la Inspecció de Treball i Seguretat SocialNOTÍCIA D'INTERES EN PREMSA
Actuacions de la ITSS contra el frau en el treball nocturn i festius

20/06/2017  -  Diario Expansion

itssLa Inspecció de Treball i Seguretat Social ha triplicat les actuacions que es desenvolupen durant els caps de setmana, els dies festius o a la nit. Així, des de 2008 a 2011, els inspectors i sotsinspectors van fer 61.528 visites i, des de 2012 a 2016, 172.392.

Aquesta evolució suposa un creixement del 180% segons la informació que ha traslladat el Sotssecretari del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social al Congrés dels Diputats.

Icono pdf- Ver noticia completa -     Icono pdf- Ver Editorial -Documents d'interès

19/06/2017  -  BOE

El Butlletí Oficial de l'Estat del passat dia 17 de Juny, ha publicat el següent Conveni de Col·laboració:

Destacado...

Icono pdfConvenio de colaboración amb la COMUNITAT AUTONOMA D'ILLES BALEARS, per a la lluita contra el frau en matèria de treball no declarat, ocupació irregular, frau a la Seguretat Social i Formació Professional per a l'Ocupació. (BOE 17-6-2017)

Altres Convenis recents:

Icono pdfConvenio de colaboración amb la COMUNITAT AUTÒNOMA DE CANÀRIES, per a instrumentar la cooperació entre ambdues administracions públiques per al millor desenvolupament del servei públic encomanat a la Inspecció de Treball i Seguretat Social (BOE 13-5-2017)
Icono pdfConvenio de colaboración amb la COMUNITAT AUTÒNOMA D'EXTREMADURA, per a instrumentar la cooperació entre ambdues administracions públiques per al millor desenvolupament del servei públic encomanat a la Inspecció de Treball i Seguretat Social (BOE 3-4-2017)
Icono pdfConvenio de colaboración amb la COMUNITAT AUTÒNOMA DE GALÍCIA, per al desenvolupament efectiu de la cooperació per a la consecució de les finalitats públiques assignades a la Inspecció de Treball i Seguretat Social (BOE 30-3-2017)
Icono pdfConvenio de colaboración amb la COMUNITAT AUTÒNOMA DE CASTELLA I LLEÓ, per al desenvolupament efectiu de la cooperació per a la consecució de les finalitats públiques assignades a la Inspecció de Treball i Seguretat Social (BOE 30-3-2017)NUEVOS VIDEOS DE ACCIDENTES DE TRABAJO

Enlace a video "Incendio en polideportivo"         Nuevos videos      Enlace a video "Vuelco de tractor"

(Ver apartado con todos los videos incluidos)Normativa i Documentació

Imagen apartado "Convenios de Cooperación Internacional"Des de la Subdirecció General de Relacions Institucionals i Assistència Tècnica es comunica la inclusió en l'apartat d'Atenció al Ciutadà> Normativa i Documentació, de Una Nova section Sota el títol de Convenis de Cooperació Internacional, Dins el Com es troben els Convenis de Cooperació de la inspecció de Treball i Seguretat Social amb les Inspeccions de Portugal, França, Polònia i Romania..Informació d'interès
Programa sobre Administració i Inspecció del Treball - Organització Internacional del Treball

Organización Internacional del TrabajoEn el curs dels últims anys l'administració i la Inspecció del Treball han vingut generant un interès creixent tant a escala nacional com internacional. Això part de la consciència que han pres els governs que en un món globalitzat l'administració del treball es va transformar en un actor clau en l'elaboració i implementació de les polítiques econòmiques i socials.

El Icono Explorer - Enlace InternetPrograma sobre Administració i Inspecció del Treball (LAB / ADMIN) té com a objectiu ajudar als responsables de l'OIT en la promoció del treball decent a través de l'enfortiment del mecanisme d'administració del treball, inclosa la Inspecció del Treball, i fer-los més eficaços (Veure enllaços i recursos d'interès - OIT).

Icono Explorer - Enlace InternetGuia de recursos sobre la Inspecció del Treball
Icono Explorer - Enlace InternetPerfils Nacionals d'Inspecció del Treball
Icono Explorer - Enlace InternetDiagnòstics de país sobre la situació de la Inspecció del Treball
Icono Explorer - Enlace InternetInspecció del Treball a la Xina: "L'Administració en Xarxes Bessones"
Icono Explorer - Enlace InternetSancions de la Inspecció del Treball: Legislació i pràctica dels sistemes nacionals d'ITLluita contra el frau laboral

Colabora con la ITSS contra el fraude laboralEs por todos conocido que el trabajo no declarado, el empleo irregular y el fraude a la Seguridad Social constituyen una de las mayores amenazas al estado del bienestar, al conculcar los derechos de los trabajadores que en un contexto de crisis económica son más vulnerables, y afectan a la competitividad de las empresas por la competencia desleal que genera para la mayoría de las empresas cumplidoras.

La Inspecció de Treball i S. S. en l'exercici de les seves funcions, planifica les seves actuacions amb l'objectiu d'aconseguir el compliment de la normativa laboral i evitar en tant que sigui possible les irregularitats laborals.

Buzón de lucha contra el fraude laboralNo obstant això per a una millor identificació de les mateixes, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, a través de la Direcció general de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, posa a la disposició de tots els ciutadans un "BÚSTIA DE LLUITA CONTRA EL FRAU LABORAL" on tot aquell coneixedor d'algun incompliment de la normativa ja sigui laboral, de Seguretat Social o de Prevenció de Riscos, pot posar-ho en coneixement de la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS), emplenant el formulari creat a aquest efecte.Notícia destacada

Fátima Bañez - Ministra de Empleo y S.S."La lluita contra el frau laboral ha estat sempre una prioritat per als governs, i més encara en l'actual context de difícil conjuntura econòmica. La normativa laboral espanyola ha perseguit, abans i ara, les ofertes laborals irregulars i els comportaments fraudulents.

Les reformes legislatives contra l'ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social aprovades pel Parlament l'any passat han endurit l'exercici de tals pràctiques, que poden arribar a ser constitutives de delicte. Davant una situació que menyscaba els drets dels treballadors, provoca la competència deslleial cap a la gran majoria d'empresaris que compleixen amb normalitat la legislació laboral i de Seguretat Social i posa en risc la sostenibilitat del Sistema de Pensions, cal actuar amb la major contundència" (.../...). Veure text complet a "Veure més"Utilitat > Seguretat social
Web de la Seguretat Social: Enllaç a "Preguntes freqüents"

logoSeguridadSocial Per considerar-ho d'interès, a continuació s'ofereix un enllaç al WEB de la Seguretat Social, en concret a un bloc de respostes a aquelles consultes més freqüents referides a les competències d'aquest Organisme, que estan classificades en diferents seccions per facilitar la seva cerca.

- Enllaç extern: Web de la Seguretat Social - Preguntes FreqüentsAviso - Traducció

Aviso... En la traducció dels continguts
d'aquesta Web, s'ha utilitzat
un traductor automàtic


Oposiciones Inspección

Última hora

Icono PDFInspectores 2016 - Valoración provisional Concurso de méritos - Promoción Interna Destacado...
 

Ir a sitio Web - Empleo Público
      (hacer clic sobre imagen)


Collabora amb la Inspecció...

Buzón de Fraude Laboral


ESCOLA ITSS

Apartado "Videos accidentes de trabajo"

escuela destacado 


Informació i Atenció Administrativa - MEYSS

Información y atención administrativa - MEYSS


Serveis al ciutadà

Portal de la Transparencia (Ministerio de la Presidencia)

  Información Administraciones:
Enlace a Punto de acceso general 

Acceso electrónico serv. públicos:
    Enlace a Acceso electrónico ciudadanos


Enllaç d'interès - Igualtat

Assessorament per a Planes
d'Igualtat - Ministeri de
Sanitat, Serveis Socials
i Igualtat

Igualdad - Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad

Icono pdfBoletín Igualdad
Red de empresas con Distintivo
“Igualdad en la Empresa” (Red DIE) (9-6-2017)
Destacado...

 

 

MONOGRAFÍAS - IGUALDAD


Portals SEGURETAT I SALUT LABORAL - INSSBT

Accede a los portales temáticos INSHT


CONVENIS COL·LECTIUS

Búsqueda Convenios Colectivos - MEySS


Programa d'interès

Logotipo PREVEA


Queixes i Suggeriments MEySS

Adjudica- Veure Informació

- Formulari Queixes